Af formand
Christian G. Jensen


Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Telefon: 23 26 96 25

Svarer-rapporten er ude, og nu venter vi ...

Så kom Svarer-rapporten, og det er nu 14 dage siden, at vi på et pressemøde kunne høre professor Michael Svarer fortælle om de tre modeller, som han og resten af ekspertgruppen har regnet sig frem til som muligheder for en kommende CO2-afgift på landbrugets biologiske processer. Og siden er bølgerne gået højt, må man sige. De tre modeller gør det svært for især dansk mælkeproduktion, som har en af de flotteste førertrøjer i verden og er innovative inden for deres felt. Vi skal give Søren Søndergaard fred og ro til at forhandle i den grønne trepart. Men på generalforsamlingen 21. marts i Søften kommer vi helt sikkert til at diskutere rapporten og afgiften. Mød op og lad os tage en god diskussion.

Mandag den 11. marts deltager jeg som oplægsholder på en temaaften om natur og biodiversitet på landbrugsbedriften. Mødet er arrangeret af SEGES, Velas, Favrskov Kommune og Landboforeningen Kronjylland. Jeg fortæller om, hvorfor landmænd skal interessere sig for natur og biodiversitet. 75 landmænd har tilmeldt sig arrangementet, og det glæder mig, at så mange vil være med i den dagsorden, vi kommer til at kigge ind i.

Fristen for tilmelding var 1. marts, men hvis nogen af jer ikke er tilmeldt, kan I prøve at sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Christian

 

Kom og deltag i generalforsamlingen 21. marts

Til foreningens generalforsamling 21. marts i Søften har I mulighed for at møde andre medlemmer og få diskuteret vilkårene for vores erhverv. I år kommer vi blandt andet til at diskutere Svarer-rapporten, så jeg håber, at I har lyst til at være med. 
Vi får også besøg af Hans Otto Ewers, 4. generation og adm. dir. i Brødr. Ewers, som er en privatejet grovvarevirksomhed. Virksomheden har eksisteret 175 år, og er gået i arv gennem mange generationer - som vi oplever det i landbruget. 

Vi uddeler også to priser denne aften. Den ene er for godt landmandsskab, og den anden er for at fremme landbrugets interesser. Begge prismodtagere møder op og modtager priserne.

Tilmeld dig generalforsamlingen her

 

Vil du fortælle børn og unge om naturen?L&F efterlyser landmænd, der vil fortælle børn og unge om, hvordan landmanden arbejder som naturforvalter. Projektet hedder Læring i landskabet og er et pilotprojekt drevet af SPOR og Landbrug & Fødevarers Skoletjeneste.
 
Projektet går ud på at tilbyde undervisning uden for stalden. Skolebørn skal have mulighed for at møde landmanden som naturforvalter og lære om naturen i og omkring markerne. Du skal have lyst til at etablere en trampesti på, eller i nærheden af din bedrift og du skal have lyst til at være skolevært. Projektet er fuldt finansieret af fondsmidler.
 
Er det noget for dig at deltage i?Læs mere her.
 
Der afholdes info-møde på Teams den 4/4 kl. 16:00-16:45 Det er naturligvis helt uforpligtende at deltage. Meld dig til her, så får du tilsendt link til mødet. 

 

Deltag i webinar om EU's landbrugspolitik

4. april klokken 14.00 afholder Landbrug & Fødevarer webinar om EU's landbrugspolitik. på webinaret kan du høre om Landbrug & Fødevarers arbejde med landbrugspolitikken i EU. Der vil være særligt fokus på arbejdet med den danske implementering af landbrugspolitikken, herunder regler og støtteordninger, kontrol og sagsbehandling, udbetalinger og Landbrugsstyrelsens IT-systemer. 

Det er muligt at stille spørgsmål undervejs i webinaret. Og har du spørgsmål eller emner, du gerne vil have belyst under webinaret, er du velkommen til at sende dem på forhånd til foreningskonsulent Anders Torpegaard på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeld dig webinaret her

 

Besøg vores Facebook side


Kontakt foreningssekretariatet på telefon 87 28 26 02