Christian G. Jensen, formand for Landboforeningen Kronjylland og Hans Gæmelke, formand for Djursland Landboforening er gået sammen om at skrive et åbent brev til Miljøminister Lea Wermelin. De mener, hun bør revidere lovforslaget, som blandt andet vil lempe reglerne for, hvordan Staten i fremtiden holder dyr i de kommende Naturnationalparker.

I denne uge har Staten fået hård kritik af deres dyrehold i Mols Bjerge. En dyrelægerapport viser, at Naturstyrelsens kvæg er udsultet og har måttet spise giftige planter og gnavet bark af træerne.

De to landboforeningsformænd Christian G. Jensen og Hans Gæmelke er gået sammen om at skrive et åbent brev til Miljøminister Lea Wermelin. De mener, at hun bør revurdere det lovforslag om Etablering af naturnationalparker, som netop har været i høring. Et lovforslag, hvor Staten ønsker at ændre i reglerne i dyrevelfærdsloven, så de udsatte kreaturer kan leve i Naturnationalparkerne hele året og leve mere vildt, uden at de skal tilskudsfodres og tilses dagligt. Formændene frygter, at billederne af misrøgtede kreaturer vil sprede sig til hele landet, hvis lovforslaget går igennem, da der allerede er udsigt til etablering af de planlagte Naturnationalparker i Fussingø og Gribskov, og derefter yderligere 11 Naturnationalparker.

”Det set-up, som I lægger op til i lovforslaget, kan vi som landmænd slet ikke forholde os til. Vi sætter en stor ære i at passe vores dyr og sørge for, at de har det godt. Vi har svært ved at se, hvorfor der skal lempes på reglerne, når det er Staten, der holder dyr. Vi mener, at vi alle har en pligt til at passe ordentligt på vores dyr – det gælder også, når det er Staten, der har ansvaret”, skriver de to formænd i det åbne brev.

Se det åbne brev i sin helhed her.